nieuws

Tijdelijk minder zacht

bouwbreed

Aan de lenteweelde van vorige week en het weekeinde komt een einde. Een depressie ter hoogte van Schotland trekt over zuidelijk Scandinavie naar Rusland en in het kielzog stroomt minder zachte lucht over ons land uit. Bovendien kan er maandag en dinsdag en enige tijd regen vallen. Het binnenstromen van koudere luchtmassa’s is echter van korte duur. Een hogedrukgebied boven Noord Europa trekt later in de week naar de Alpen waardoor de wind uiteindelijk weer naar het zuiden of zuidwesten gaat. Bovendien is het dan weer droog met nu en dan zonneschijn.

Regio Noord: Eerst nog bewolkt en kans op een bui. Later ook enkele opklaringen. Maximumtemperaturen omstreeks 7 gr. C. Naar noordelijke richtingen ruimende wind, toenemend tot vrij krachtig. In het Waddengebied enige tijd harde wind.

Regio Oost: Aanvankelijk veel bewolking en kans op regen. Later opklarend. Temperaturen maximaal 7 gr. C. Matige tot vrij krachtige wind uit noordelijke richtingen.

Regio Zuid: Veel bewolking en eerst nog kans op regen. ’s Middags van het westen uit opklaringen. Temperaturen oplopend tot 8 gr. C. Meest matige, in Zeeland vrij krachtige tot krachtige wind uit noordelijke richtingen.

Regio West: Opklaringen en op de meeste plaatsen droog. Maximumtemperaturen 8 gr. C. Matige, aan de kust een enige tijd krachtige of harde wind uit noordelijke richtingen.

Maandag zon onder: 17.54 uur

Dinsdag zon op: 7.50 uur

Reageer op dit artikel