nieuws

Rustieke shingles

bouwbreed

Mawipex heeft zijn assortiment dakshingles uitgebreid met shingles type Highlands. Deze kenmerken zich door een fraaie structuur en door schaduwwerking, waardoor het relief wordt versterkt. De shingles hebben een gewicht van 11,7 kg/m2. Met een bundel shingles is een oppervlakte van 3,1 m2 te bedekken.

De shingles zijn voorzien van een glasvliesinlage en ingestrooid met minerale korrels. Door hun kleuren en samenstelling geven ze een rustiek karakter aan een gebouw. Tegen brand en opwaaien hebben de shingles een hoge weerstand. Dit laatste, doordat ze zijn te bevestigen met verzinkte nieten met een brede rug of met aluminium asfaltnagels. Verder zijn de shingles voorzien van speciale bitumineuze nokken. Als de shingles aan zonlicht zijn blootgesteld of met behulp van een fohn worden verwarmd, hechten ze goed op de onderliggende shingles. Doordat ze lichter zijn dan dakpannen of leien, is met een lichte kapconstructie te volstaan. De shingles zijn voor 25 jaar gegarandeerd.

Handelsmaatschappij Mawipex BV, Rilland, tel.: 0113-557777

Reageer op dit artikel