nieuws

Rijnwoude wil gebied waterzuivering bebouwen

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Rijnwoude heeft de woningbouwplannen voor het voormalig waterzuiveringsterrein in Koudekerk weer opgepakt. Dat meldde gemeentewoordvoerder Eisenburg deze week tijdens een hoorzitting bij de Raad van State.

De hoorzitting werd gehouden naar aanleiding van een kwestie rond het bestemmingsplan Dorp-Oost. Het plan heeft betrekking op het gebied naast de voormalige waterzuivering en het zwembad. Bewoners van huizen langs de Lagewaard hebben bij de Raad van State om schorsing verzocht, omdat het voorziet in de aanleg van een nieuw voetpad achter hun huizen.

Het pad wil de gemeente aanleggen zodat bewoners van de nieuw te bouwen huizen op het voormalig zuiveringsterrein lopend het Hofstedepark kunnen bereiken. De tegenstanders vrezen dat hun woningen onveiliger worden als er achter hun woningen vrije toegang ontstaat. Het pad zou volgens hen bovendien over de zonneweide van het zwembad aangelegd kunnen worden.

Ze stelden overigens uitdrukkelijk niet tegen nieuwbouw op het waterzuiveringsterrein te zijn. Over het aantal woningen dat gebouwd gaat worden, deed de woordvoerder vaag. Het schat het aantal op 20 tot 40 huizen. Of het bestemmingsplan wordt geschorst, moet aanstaande vrijdag blijken. De kans is aanzienlijk omdat de gemeente stelt geen haast te hebben met de uitvoering ervan. Eisenburger verwacht niet dat de planaanpassing voor de zomervakantie voor inspraak ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan blijft dan geschorst totdat de Raad van State een zogenoemde bodemprocedure over deze kwestie heeft afgehandeld. Dat zal niet binnen een aantal maanden gebeuren.

Reageer op dit artikel