nieuws

Rijkswaterstaat zoekt ambassadeurs Go Infra

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat gaat nog dit voorjaar ambassadeurs inzetten die op basisscholen belangstelling moeten kweken voor civiele techniek. Dit gebeurt in het kader van de Go Infra campagne.

Rijkswaterstaat is tot deze stap gekomen omdat ook die dienst te maken krijgt met een krapper wordende markt van civiel technici. “Wij zien de campagne dan ook als een investering in de toekomst”, aldus Reinalda Oomkens van personeelszaken van Rijkswaterstaat in Profiel.

De ambassadeurs zullen zo’n twee keer per jaar een gastles verzorgen op basisscholen. Dat gebeurt in de al enkele jaren bestaande Go Infra-bus. De scholieren kunnen met een computerspel zelf de infrastructuur bouwen voor een stad. Ook mogen ze werken met een laserapparaat.

In het lesmateriaal van de Go Infra-campagne wordt nu de rol van de overheid bij de ontwikkeling van infrastructuur opgenomen. Het leek Rijkswaterstaat echter een goed idee om zelf ook meer te doen.

Daarom zoekt Oomkens nu enthousiaste Waterstaters die bereid zijn in hun eigen regio zo’n gastles te verzorgen. “Wij denken bijvoorbeeld aan projectleiders, collega’s die bij een dienstkring werken of mensen die met pensioen zijn. Zij krijgen vooraf training en veel lesmateriaal, zodat ze voorbereid aan les kunnen beginnen. Komend voorjaar willen we in de regio’s Zeeland, Limburg en Noord-Brabant beginnen met de tournee.”

De campagne Go Infra is enkele jaren geleden opgezet door de brancheverenigingen in de gww-sector. Doel is om de instroom van goed opgeleide medewerkers in de sector te bevorderen.

Reageer op dit artikel