nieuws

Rijkswaterstaat past Streekweg N567 aan

bouwbreed

De Streekweg N567 is de meest logische route voor het doorgaand verkeer dat nu over de Rijksweg tussen Roermond en Venlo rijdt. Rijkswaterstaat past hiervoor de weg aan op de T-splitsing in Beesel waar de Streekweg aansluit op de Rijksweg N271. Beesel legt twee rotondes aan.

De zuidelijk en noordelijk van Beesel gelegen gemeenten passen het trace van de Streekweg en de wegen die hierop aansluiten aan. In Roermond is dit de Wirosingel, deze weg krijgt dit jaar middengeleiding, oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en voorsorteervakken. Swalmen plaatst twee extra verkeerslichten en Belfeld reconstrueert de kruising Rijksweg/Marktstraat en legt een fietsroute aan, parallel aan de spoorlijn.

In het Geloerveld komt een verbindingsweg tussen de N271 en de toekomstige A73. Tegelen realiseert een rotonde op het kruispunt Industriestraat-Maasstraat en een nieuwe verbindingsweg tussen de Streekweg en Zuiderbrug in Venlo.

Reageer op dit artikel