nieuws

Projectontwikkeling is plicht

bouwbreed

“Om continuiteit te verkrijgen is een bouwer tegenwoordig verplicht om in de projectontwikkeling te gaan. Momenteel beleeft de bouw gouden tijden, maar als het straks wat minder gaat zullen bouwers nog creatiever moeten worden.” Dat meent J.A.F. Dongelmans (53), met ingang van deze maand aangetreden als hoofd Projectontwikkeling en Acquisitie bij Van Campen Bouw/Zelhem BV. Dongelmans werkte eerder bij Slokker en was tot voor kort als zelfstandige werkzaam in de projectontwikkeling.

Als ontwikkelende bouwer wil Van Campen Bouw wat meer Nederland ingaan. “We willen ons werkgebied uitbreiden, voorbij Utrecht, de lijn Gorkum naar Roermond, met het oog op de gewenste schaalvergroting.”

De bouwer uit Zelhem richt zich met name op woningbouw, projecten tot zo’n 60 woningen. “Tachtig procent van de omzet behalen wij door eigen ontwikkeling. Onze streven is nu om de bouwactiviteit voor de markt te vergroten. Onze aandacht gaat ook uit naar de Vinex-locaties, daar zien wij zeker mogelijkheden.”

Van Campen Bouw is zeer actief op het gebied van duurzaam en ecologisch bouwen. “We scoren daar hoog mee. Op de BouwRai zullen we drie voorbeeldprojecten presenteren.” Een voorbeeld van een duurzaam en energiezuinig demonstratieproject is het project Oikos in Enschede. Zonnecollectoren, wandverwarming en wanden afgewerkt met leem en wei, een afvalproduct van melk, werden onder andere toegepast bij het project Plaza Mediterra in Doetinchem. Het derde is het project Carisborg, 54 woningen in Heerlen. “We passen de ecologisch en duurzaam bouwen-principes zo mogelijk in al onze projecten toe.”

De afdeling Projectontwikkeling en Acquisitie bestaat momenteel uit drie mensen. Bij Van Campen werken in totaal 75 mensen.

Reageer op dit artikel