nieuws

Postbank verlaagt hypotheekrente

bouwbreed

De hypotheekrente gaat weer omlaag. De Postbank gaat de rente op hypotheken verlagen met 0,2 en 0,3 procentpunt. Alleen de hypotheekrenten voor leningen met een looptijd van een en twee jaar blijven ongewijzigd. De verlaging van 0,2 procentpunt geldt voor leningen met een rentevaste periode van drie, vijf en zeven jaar. Bij een langere rentevaste periode gaat de rente met 0,3 procentpunt omlaag. De laagste rente bij de Postbank is 4,5 procent. Deze geldt voor een lening met een vaste rente voor een jaar.

De aanpassing van de hypotheekrente past volgens de Postbank in de dalende tendens van de afgelopen jaren. Alleen afgelopen zomer was er even sprake van een kleine verhoging. Voor de Postbank is de nu aangekondigde verlaging al weer de tweede.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels