nieuws

Muntenschat op grond projectontwikkelaar in Den Bosch

bouwbreed

Bij archeologische opgravingen in het centrum van Den Bosch zijn ongeveer 500 zilveren munten uit het begin van de veertiende eeuw gevonden. De eigenaar van de grond waarop de munten zijn gevonden, een projectontwikkelaar, kan juridisch aanspraak maken op de helft van de waarde van de munten. Die wordt geschat op ongeveer f. 100 tot f. 150 gulden per munt.

De munten zaten in een kan die was ingegraven in een vloer van een woontoren uit ongeveer die periode.

Het geld is ontdekt door een medewerker van de gemeentelijke archeologische dienst. Die instantie heeft de afgelopen maanden de grond aan het straatje Achter het Verguld Harnas onderzocht. Vorig jaar werden daar drie woonhuizen gesloopt, binnenkort verrijst op die plaats nieuwbouw.

Reageer op dit artikel