nieuws

Markt-Maas project in 2000 van start

bouwbreed

Vanaf het jaar 2000 kan in Maastricht begonnen worden met de realisatie van het Markt-Maas project. De gemeenteraad heeft in een speciale zitting haar goedkeuring gegeven. Het project behelst de sloop van twee stadskantoren en de nieuwbouw voor het ambtenarenkorps. Het kernwinkelgebied wordt ter plaatse uitgebreid met 12.000 m2. Hierdoor moet een nieuw Maastrichts plein ontstaan.

Architect Jo Coenen heeft in zijn eerste schetsen het plein van het Uffii-museum in Florence als referentiekader genomen. Aan de Maaszijde komt het zogenaamde groterivierenplein. Het autoverkeer dat nu nog over de Maasboulevard rijdt, wordt straks mogelijk door een tunnel geleid. De plannen zijn nog niet in detail uitgewerkt. Onduidelijkheid is er ook nog over de grootte van een nieuwe parkeergarage.

De kosten van het project belopen f. 200 miljoen. Maastricht betaalt f. 112 miljoen, MBO Ruijters Vastgoed en Ing Vastgoed het resterende bedrag. Wanneer de financiering van de laatste f. 25 miljoen rond is, kan daadwerkelijk van start worden gegaan.

Reageer op dit artikel