nieuws

Mannesmann Dematic wijzigt typeaanduiding kranen

bouwbreed

Mannesmann Dematic Mobilkrane heeft de type aanduiding van zijn programma telescoopkranen gewijzigd. De wereldwijde export van de machines en de verbreding van het productenprogramma hebben tot deze stap geleid. In de nieuwe typeaanduiding zal in de toekomst het maximum hijsvermogen van de desbetreffende kraan in tonnen worden gedefinieerd. Voor de gebruiker respectievelijk kraangeinteresseerde biedt de typeaanduiding een eerste directe informatie over het vermogen van de machine.

De AC 155, de eerste machine uit de nieuwe fabriek in Wallerscheid gaat in de toekomst de AC 50 heten. Wordt een basismodel gewijzigd of verbeterd dan is deze te herkennen aan ee extra cijfer in de typeaanduiding zoals bijvoorbeeld AC 40-1. De aanduidingen voor de kranen met vakwerkgiek blijven verder onveranderd.

Reageer op dit artikel