nieuws

Limburgse scholen zitten te krap

bouwbreed

De basisscholen in Limburg kampen met ruimtegebrek. Ze hebben te weinig lokalen om te kunnen voldoen aan de eisen van klassenverkleining. Bij circa driekwart van de scholen wordt lesgegeven op de gang, in de lerarenkamer of in de aula. De scholen hebben onvoldoende mogelijkheden om uit te breiden.

Dat blijkt uit een onderzoek van het sectorregiobestuur basisonderwijs Limburg van de Onderwijsbonden CNV. Van de 119 ondervraagde scholen zeggen 89 dat ze te weinig lokalen hebben.

H. Rost van het Limburgse sectorbestuur wijt het ruimtegebrek aan de slechte voorzieningen die zijn getroffen, nadat de klassenverkleining werd ingevoerd. “Als de overheid eisen aan de scholen stelt, moet ze scholen daar ook de mogelijkheden voor geven.”

Reageer op dit artikel