nieuws

Levensgevaarlijke toestanden door sabotage bouwkraan

bouwbreed Premium

Onbekende personen hebben in het centrum van het Groningse dorp Haren een dertig meter hoge bouwkraan op professionele wijze gesaboteerd. Zeven van de acht klemmen, waarmee het gevaarte – met een giek van vijftig meter lang – was bevestigd, werden vernield en ook de remkabels waren doorgeknipt.

Tijdens een veiligheidscontrole ontdekte de kraanmachinist de vernielde klemmen. Pas toen hij al in de kraan zat, merkte de machinist tot zijn grote schrik dat ook de remkabels waren doorgeknipt. Volgens de politie gaat het, gezien de kennis van zaken bij de vandalen, beslist niet om kwajongenswerk. De politie spreekt dan ook van een levensgevaarlijke situatie. Het aannemersbedrijf Meijerink en Benus BV in Stadskanaal, eigenaar van de bouwkraan, heeft inmiddels aangifte van de vernielingen gedaan.

Reageer op dit artikel