nieuws

Koolhaas wint grote opdracht in Chicago

bouwbreed Premium

De Rotterdamse architect Rem Koolhaas mag in Chicago een nieuw centrumgebouw op de campus van het Illinois Instituut voor Technologie (IIT) bouwen. In een ontwerpcompetitie liet hij geduchte concurrenten als Peter Eisenman (New York), Zaha Hadid (Londen), Helmut Jahn/Werner Sobek (Chicago/Stuttgart) en Kazuyo Sejima/Ryue Nishizawa (Tokio) achter zich. De technische universiteit heeft voor het gebouw 25 miljoen dollar uitgetrokken.

Het centrumgebouw krijgt een plaats te midden van de vijftig universiteitsgebouwen, die wegens hun markante architectuur jaarlijks duizenden bezoekers trekken. Twintig gebouwen zijn ontworpen door Ludwig Mies van der Rohe, veel andere zijn van de hand van leerlingen van deze vooraanstaande architect. Het door Koolhaas ontworpen campuscentrum gaat onder meer plaats bieden aan diensten van studentenverenigingen, een boekwinkel en eet- en entertainmentzalen. Ook komt er een aan Ludwig Mies van der Rohe gewijde expositieruimte.

Reageer op dit artikel