nieuws

Klooster wordt appartementen-complex

bouwbreed

Het voormalige gebouw van het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde (NCN) aan de Koninginneweg in Hilversum wordt verbouwd tot luxe appartementencomplex. Opdrachtgever R. Roeland verwacht dat het complex medio juni klaar is.

Het gebouw was oorspronkelijk een nonnenklooster. Toen het klooster in onbruik raakte, trok tot eind vorig jaar het NCN er in. De kerk is nog steeds eigenaar van het gebouw en kwam met Roeland (eigenaar van onder meer hotel Hilvertsom) overeen er luxe appartementen in te realiseren. De Hiversummer wordt regelmatig door bedrijven benaderd of hij voor buitenlandse zakenmensen geen appartementen heeft.

“Ze geven de voorkeur aan een niet te groot gestoffeerd of gemeubileerd appartement”, legt Roeland uit. “Die zijn er nauwelijks in Hilversum”. De ongeveer zestien appartementen in het nonnenklooster zullen daarom deels worden gestoffeerd, deels gemeubileerd. De prijzen komen vermoedelijk rond de drieduizend gulden te liggen. Bij de verbouwing blijft de buitenzijde van het gebouw intact

Reageer op dit artikel