nieuws

Italiaans Fraste legt accent op verticaal boren

bouwbreed

Fraste uit het Italiaanse Nogara toont op de Bauma 98 twee nieuwe rupsmobiele grondboorinstallaties. Beide compacte machines zijn ontwikkeld voor verticale grondboringen binnen een eigen toepassingsgebied.

De Multidrill PL is voornamelijk bedoeld voor grondonderzoek voor toekomstige bouwactiviteiten, milieubeschermende maatregelen en civieltechnische werkzaamheden. Met een motorvermogen van 31 pk ontwikkelt de Multidrill een maximaal koppel van 400 kGM en een trekvermogen van

2 ton.

De 115 pk sterke Multidrill XL is een verbeterde versie van een bestaande boorinrichting en voornamelijk bedoeld voor het boren van waterbronnen. De machine is op afstand te bedienen en ontwikkelt een trekkracht van 5 ton. Uitgerust met een slagmechanisme is ook steenachtige bodem voor deze machine toegankelijk.

Reageer op dit artikel