nieuws

Groningen tevreden over bouwplannen

bouwbreed

groningen – Ondanks diverse vertragingen bij eed aanzienlijk aantal woningbouwprojecten, toont de stad Groningen zich tevreden over het meerjarenprogramma woningbouw. Deze conclusie staat in de vierde kwartaalrapportage, opgesteld door de gemeentelijke dienst ruimtelijke ordening.

Het zijn vooral procedurele moeilijkheden – conflicten tussen aannemers in onder meer de kwestie Mega Vastgoed – die de vertragingen bij de diverse bouwprojecten hebben veroorzaakt. Bovendien werd via de rechter voor het hele gebied een milieu effect rapportage afgedwongen.

Toch verwacht de gemeente Groningen het komende jaar nog 620 nieuwe huizen op te leveren. Weliswaar minder dan de geplande 700 woningen, maar daar staat tegenover dat de aantallen huizen in 1997 en 1998 boven het aantal van zevenhonderd lag. Dat biedt volgens Groningen voldoende compensatie.

Reageer op dit artikel