nieuws

Grondprijs in oosten Duitsland stijgt

bouwbreed

De prijzen voor bouwterrein liggen in het oosten en westen van Duitsland nog ver uiteen. Werd in het derde kwartaal van 1997 in de voormalige DDR voor een vierkante meter 55 DM betaald, in het westen kostte de grond gemiddeld 104 DM per meter. Voor bouwrijpe grond belopen de kosten in de oude deelstaten 148 DM en in het oosten 76 DM.

De gemiddelde prijzen van de oostelijke deelstaten worden sterk opgekrikt doordat het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden de verkopen in Oost-Berlijn in de cijfers heeft meegenomen. Daardoor zwalkten de prijzen die in het oosten betaald werden tussen de 1 en 4402 DM per vierkante meter.

In totaal gingen in het derde kwartaal van 1997 in Duitsland 24.500 grondstukken met een gezamenlijke oppervlakte van 33,2 vierkante kilometer in andere handen over. Eenderde van de grond werd verkocht in de nieuwe deelstaten.

Reageer op dit artikel