nieuws

Gemeente Katwijk wijst plannen voor zeejachthaven af

bouwbreed Premium

De gemeente Katwijk heeft afwijzend gereageerd op het plan voor een jachthaven voor zeewaardige schepen aan de Katwijkse kust. Het plan werd in november vorig jaar door een commissie van vertegenwoordigers uit de ondernemersverenigingen, het toerisme en de watersport gepresenteerd.

Volgens de gemeente is het project stedenbouwkundig, milieutechnisch en economisch niet haalbaar. Alleen de mogelijke uitstraling van een zeejachthaven wordt als gematigd positief beoordeeld. Bij gebrek aan voornamelijk financiele middelen sneuvelden in het verleden al vier soortgelijke pogingen een zeehaven in Katwijk te creeren.

De commissie, die binnenkort in de stichting Zeejachthaven Katwijk opgaat, laat zich door de geschiedenis en de beslissing van de gemeente niet uit het veld slaan.”Wij gaan door”, reageert een woordvoerder van de commissie. “Er moet nog veel uitgezocht worden en er zijn nog zoveel open einden, dat we nu nog niet kunnen zeggen of de haven wel of niet haalbaar is. We vinden de beslissing van Katwijk dan ook voorbarig.” Volgens de commissie kan met de jachthaven de recreatievaart tussen het Zuid-Hollandse plassengebied en de Noordzee in ere worden hersteld. Met de aanleg is een investering van zo’n f. 80 miljoen gemoeid.

Reageer op dit artikel