nieuws

Geen winter

bouwbreed

Het is nog steeds bar koud in het noorden van Europa. In het Noorse Karasjok werd zelfs -43,5 waargenomen. Bij ons nog matige vorst in het zuidoosten, maar uitzicht op een vorstperiode is er niet meer. De drukverdeling wordt de komende tijd bepaald door depressies in het noorden en krachtige hogedruk boven het zuidwesten van Europa. Daardoor waait de wind uit westelijke richtingen en daarmee wordt betrekkelijk zachte lucht aangevoerd. In het weekeinde worden ook de regenkansen weer groter.

Regio Noord: Droog weer met enkele wolkenvelden maar ook nu en dan zon. De wind is meest matig en waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op tot maximaal 5 gr. C.

Regio Oost: Nu en dan zon maar ook enkele wolkenvelden. In opklaringsgebieden kan het in de nacht en ochtend licht vriezen. ’s Middags loopt de temperatuur op tot circa 4 gr. C. De wind is meest zwak uit richtingen tussen zuid en zuidwest.

Regio Zuid: Af en toe zon. Temperaturen in de ochtend hier en daar onder nul, tijdens de middaguren maximaal 3-4 gr. C. De wind is zwak tot matig en waait uit zuid tot zuidwest.

Regio West: Geregeld zonneschijn en overal droog. Het kwik loopt op tot maximaal 5-6 gr. C en de wind is meest matig, Tijdens de avonduren vrij krachtig tot zuidwestelijke richting.

Donderdag zon onder: 17:33 uur Vrijdag zon op: 8:11 uur

Reageer op dit artikel