nieuws

Fraudeonderzoek in Vlaardingen van start

bouwbreed Premium

Mr. R. Lensink-Bosman, voormalig vice-president van de rechtbank in Rotterdam, en de ex-burgemeester van Alkmaar C. Roozemond gaan het onderzoek leiden naar de vermeende fraude bij de Vlaardingse dienst Gemeentewerken in de jaren tachtig.

De twee krijgen ondersteuning van een ambtenaar van de Bestuursdienst en toegang tot alle vertrouwelijke stukken. Het onderzoek duurt tot half april.

Vorige week werd bekend dat ambtenaren van Gemeentewerken mogelijk dubieus zouden hebben gehandeld bij het aanbesteden van werk voor particuliere bedrijven. Een ambtenaar van de dienst tegen wie inmiddels een ontslagprocedure loopt, verspreidde daarover geruchten.

Naar aanleiding van de geruchten onderzocht het bureau VB-accountants de zaak al in 1993. De uitkomsten van dat onderzoek en de aanbevelingen zijn tot op heden geheim gebleven. Ook hierover moet de commissie opheldering geven.

Reageer op dit artikel