nieuws

Endemol bouwt nieuw hoofdkantoor op Mediapark

bouwbreed

De Hilversumse mediagigant Endemol is in het monumentale pand van architect Richard Meier aan de Bonairelaan uit haar jasje gegroeid. Vandaar dat wordt uitgeweken naar het Mediapark, waar volgens voorlichter T. Notermans heel binnenkort met nieuwbouw wordt gestart. Endemol krijgt hier medio volgend jaar vijfduizend vierkante meter vloeroppervlak tot zijn beschikking.

De enorme internationale groei van het bedrijf noopt volgens Notermans tot uitbreiden. “Aan de Bonairelaan mogen we dat niet. Het is een prachtig pand maar er mag niets aan worden veranderd.” Het nieuwe hoofdkantoor van Endemol Entertainment moet naast de nieuwbouw van John de Mol Produkties komen. Over de investering die ermee gemoeid is wil Notermans niets loslaten.

De audiovisuele media in Hilversum zijn flink aan het bouwen. Nog niet zo lang geleden kwam de nieuwbouw van de VPRO en RVU op het Mediapark gereed, evenals de huisvesting van Teleac/NOT bij het Centraal Station. Realisering van de gezamenlijke huisvesting van de zogenoemde AKN-omroepen (AVRO, KRO, NCRV) vindt momenteel plaats aan de ’s Gravelandseweg. De nieuwbouwplannen van het Hilversumse facilitaire bedrijf Valkiezer liggen momenteel even in de ijskast. Het bedrijf wil deze vanwege een reorganisatie aanpassen.

Reageer op dit artikel