nieuws

Ede krijgt wildkansel voor gehandicapten

bouwbreed

In het Veluws natuurgebied De Ginkel in Ede is een wildkansel voor gehandicapten gebouwd. Volgens de Federatie Nederlandse Gehandicaptenraad gaat het om de eerste wildkansel voor rolstoelers in Europa.

Een wildkansel is een houten hut op palen. Via kijkspleten kunnen bezoekers wild observeren zonder dat de dieren de aanwezigheid van mensen opmerken. Omdat wildkansels altijd een trap hebben en verscholen zijn in dicht geboomte waren de observatieplaatsen tot nu toe onbereikbaar voor mensen in een rolstoel.

De vier meter hoge wildkansel in De Ginkel is voorzien van een glooiende oprit die halfverhard is. Op de kansel is volop ruimte voor rolstoelen, terwijl de kijkgaten op de juiste hoogte zijn aangebracht. Het nabijgelegen natuurcentrum heeft een invalidentoilet gekregen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels