nieuws

Corporaties in Brabant hebben veel geld

bouwbreed

De Brabantse woningcorporaties zijn flink bemiddeld. Dit blijkt uit het Macrobeleid Sociale Huursector van Noord-Brabant. De corporaties uit de zuidelijke provincie beschikken momenteel over een totaal eigen vermogen van circa f. 4,5 miljard. In 1996 beheerden de 124 corporaties in Brabant ruim 282.000 wooneenheden.

De woningbouwverenigingen hielden in 1996 gezamenlijk f. 209 miljoen over. Aan de andere kant staan de hoge uitgaven in verband met herstructurering van veel wijken in steden. De toekomstige vraag naar kwalitatief goede woningen vereisen veel renovatie- en sloopwerkzaamheden om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. In 1996 lag de gemiddelde huurprijs van de Brabantse woningbouwverenigingen op f. 604 per woning.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels