nieuws

Bouwbond FNV voor wettelijk recht op deeltijdarbeid

bouwbreed

De Bouw- en Houtbond FNV is voor een wettelijk recht op deeltijdarbeid. Dat blijkt uit de ‘bijlage’ bij een wetsvoorstel van Tweede Kamerlid Rosenmoller van GroenLinks. Die heeft, nadat zijn initiatief wetsvoorstel over deeltijdarbeid in de Eerste Kamer sneuvelde, het voorstel opnieuw ingediend.

Het wetsvoorstel, dat inmiddels ook is ondertekend door de Kamerleden Bakker (D66) en Van Nieuwenhoven (PvdA), gaat vergezeld van een “verklaring over de wenselijkheid van een wettelijk recht op deeltijdarbeid”. Die is ondertekend door negentig maatschappelijke organisaties en prominente personen, die werkzaam zijn in economie, vakbeweging, sociale politiek en ouderenbeleid.

De Bouw- en Houtbond FNV is een van de organisaties die de verklaring ondertekenden. De Bouwbond CNV ontbreekt als ondertekenaar. Die hangt het standpunt aan, dat bij de eerdere behandeling van het wetsvoorstel door het CDA is ingenomen: laten werkgevers en werknemers dat onderling regelen.

Het wetsvoorstel voorziet nu net in een wettelijk recht op korter werken als er in een cao geen afspraken zijn gemaakt.

Reageer op dit artikel