nieuws

ArenA steekt miljoenen in verbouwing

bouwbreed

Amsterdam ArenA wil ongeveer f. 9 miljoen investeren in verbouwingen in het stadion. Ook zijn er plannen om het stadion annex megatheater voor bepaalde optredens op te delen in kleinere ruimtes.

Onder de ArenA zou meer kantoorruimte voor Ajax en een tv-studio moeten komen. Naast het hoofdgebouw is er plaats voor twee extra restaurants en skylounges. De lounges zullen niet worden verkocht, maar blijven eigendom van de Arena en worden verhuurd.

Eigenlijk zou ook de ‘horecagalerij’ vergroot moeten worden want deze blijkt te klein te zijn. Verbouwing is echter niet mogelijk.

Onderzocht wordt of het mogelijk is om de Arena met behulp van een rolluik op te delen in kleinere ruimtes. Als dat mogelijk is, kan het stadion worden opgedeeld in zalen met vijf- tien- of twintigduizend stoelen. Deze ruimtes kunnen dan ook worden verwarmd. Het is niet mogelijk om het hele stadion te verwarmen.

Tijdens de winterstop van het voetbalseizoen is er al geinvesteerd in snellere liften en het aanbrengen van een laag op het cement zodat daar geen vuil in kan trekken.

Binnenkort valt een definitief besluit over de verbouwingen.

Met de veranderingen hoopt de ArenA meer geld in het laatje te krijgen. Het stadion, in 1996 met veel problemen geopend, sloot het afgelopen boekjaar af met een verlies van f. 10 miljoen op een omzet van f. 33 miljoen. De directie hoopt rond de eeuwwisseling quitte te spelen

Reageer op dit artikel