nieuws

Afkortmachine voor aluminium en hout

bouwbreed

Hitachi Power Tools Netherlands uit Nieuwegein heeft een afkortmachine op de markt gebracht die geschikt is voor de materiaalsoorten aluminium en hout. De nieuwe machine, type C10FCA, heeft een zaagcapaciteit van 67 x 146 mm in zowel hout als aluminium. Door een kantelbare zaagkop kan de machine tevens worden benut voor het in dubbel verstek (60 graden rechts en 45 graden links) afkorten van deze materialen. In verstek bedragen de zaagcapaciteiten 70 x 89 mm en in dubbel verstek zijn deze 44 x 86 mm.

De afkortmachine is uitgerust met een elektromotor die een vermogen heeft van 1700 Watt. Hierdoor kunnen zaagbladen worden gebruikt met een diameter van 255 mm. Het asgat heeft een diameter van 30 mm. Ondanks deze krachtige eigenschappen is de optimaal uitgebalanceerde C10FA een handzame machine gebleven met een eigen gewicht van 15 kg.

Hitachi levert deze afkortmachine compleet met een zaagblad, stofzak, sleutel en materiaalklem. Met zijn Prolijn assortiment biedt Hitachi voorts een ruime keuze in hardmetalen zaagbladen voor aluminium en hout. Door de kantelbare zaagkop kan de C10FCA ook in dubbel verstek afkorten.

Reageer op dit artikel