nieuws

Aanhangwagens met afzetsysteem voor het eerst in Europa getoond

bouwbreed Premium

Betras BV uit Venlo brengt op stand 823 een Europese primeur op het gebied van aanhangwagens met afzetsysteem. Deze aanhangwagens zijn geschikt voor het transport tot 3500 kg GVW.

De aanhangwagen is ontwikkeld en gebouwd door Kazzet System uit Zweden. Hij maakt het mogelijk met een aanhangwagenchassis 1001 verschillende carrosserieen te transporteren. Als voorbeeld zal Betras tijdens de beurs een Lecapitaine carrosserie tonen die in zijn geheel kan worden afgezet, waarna het aanhangwagenchassis weer gereed is om een volgende te laden of te lossen.

Behalve deze carrosserie en open laadbak heeft Kazzet System nog veel meer varianten in zijn programma. Het bedrijf levert bijvoorbeeld huif- en plywood gesloten carrosserieen, opslag- afvalcontainers, haspelwagens etc. De logistieke mogelijkheden die door deze uitvinding ontstaan, zijn legio.

Zo kan een aannemer met een aanhangwagenchassis en bijvoorbeeld twee open bakken en twee opslagcontainers, al zijn materieel vervoeren. Een hovenier kan een aantal bakken voorladen en de volgende dag uitleveren. Voor elke branche zijn op deze manier logistieke problemen op te lossen die voorheen hoge investeringen in transport en logistiek materieel vergden.

Reageer op dit artikel