nieuws

Weer houthandel in vlammen opgegaan

bouwbreed

Op een bedrijventerrein in Rotterdam is donderdagochtend een houthandel verloren gegaan. De hele voorraad van f. 26 miljoen ging in vlammen op. Het vuur legde ook een computerbedrijf in de as. Het bluswerk nam uren in beslag.

De brand bij houthandel Abraham van Stolk en Zonen, brak uit nabij het Kleinpolderplein waar de A13 en A20 samenkomen. De houthandel is gevestigd aan de Abraham van Stolkweg.

Volgens de politie is de brand even na vier uur gemeld door twee Vlaardingse agenten, die het Kleinpolderplein passeerden.

De brandweer heeft honderd mensen ingezet. Naast groot materieel zijn drie blusboten ingezet die vanaf De Schie opereerden.

Volgens hoofd administratie J. Velthoven van de houthandel lag er een voorraad hout ter waarde van f. 26 miljoen opgeslagen. Bij de onderneming, die al sinds 1727 bestaat, is alleen eerder in 1935 een grote brand uitgebroken. Het bedrijf levert (hard)hout aan timmerfabrieken en aan woningbouwers. Een net gebouwd kantoor van de firma is eveneens in vlammen opgegaan. Ook de houthandel Hillegersberg, onlangs bij Van Stolk ingetrokken, viel aan de vlammen ten prooi.

Gekkenhuis

Houthandel Hillergersberg heeft nog een vestiging aan de Berger Rechte Rottekade, op 5 kilometer van de Van Stolkweg. Alle telefoons en faxen zijn voorlopig daarheen doorgeschakeld. “De techniek staat voor niks”, verzucht de telefoniste. “Het is een gekkenhuis. Alles aan de Abraham van Stolkweg is verdwenen.” De meeste werknemers zijn naar huis gestuurd.

In 1997 kampte Rotterdam drie maal met grote branden bij verscheidene hout- en palletondernemingen.

De Palletcentrale aan de Overschiese Kleiweg brandde grotendeels af op 5 oktober. Op 24 september legde laaiend vuur de palletfabriek B en B aan de Industrieweg in Rotterdam-Noord nagenoeg in de as. Op 21 augustus was het de beurt aan palletfabriek Bremer en Co aan de Schiedamse Fokkerweg.

Reageer op dit artikel