nieuws

Vacaturebank voor onderhoudspersoneel

bouwbreed

Voor de leden van de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) uit Voorschoten is een eigen wervings- en bemiddelingsinstrument opgezet. Het koppelt vraag en aanbod aan elkaar. Zo kunnen vacante technische onderhoudsfuncties op mbo-, hbo- en universitair niveau snel en goedkoop worden vervuld. Een vacaturebank voor onderhoudspersoneel.

De 1050 leden van de NVDO zijn voornamelijk bedrijven met een eigen machinepark en een eigen dienst voor technisch bedrijfsonderhoud. Omdat het op de huidige krappe arbeidsmarkt steeds moeilijker is hiervoor geschikte mensen te vinden, heeft de NVDO in samenwerking met de Matchbank uit Velp de NVDO-matchbank opgezet.

“De bedoeling van de NVDO-matchbank is om leden die onderhoudstechnici zoeken, zo snel mogelijk van personeel te voorzien. Gedacht moet worden aan monteurs, research engineers en werktuigbouwkundigen”, aldus P.A. Nijhuis van het NVDO. De matchbank is onderdeel van de Luteijn Groep, adviseurs voor personeel en organisatie. Daarom heeft het NVDO nu al de beschikking over enkele tienduizenden werkzoekenden, dagelijks komen er enkele tientallen bij.

Trefwoorden

“Bedrijven hoeven de deur niet meer uit. Ze kunnen gewoon van achter hun computer hun wensen en voorwaarden omtrent personeel naar ons sturen”, zegt Nijhuis. “Dat is voor hen veel makkelijker en goedkoper, want het scheelt in de veelal hoge advertentiekosten.”

Op basis van enkele trefwoorden selecteert het systeem alle werkzoekenden die aan de gestelde eisen voldoen. Binnen anderhalf tot twee weken verstrekt de NVDO dan de informatie van de beste kandidaten aan de opdrachtgever. Dan is het aan de opdrachtgever of hij met die persoon in zee gaat. Krijgt een van de geselecteerde werkzoekenden een baan aangeboden, dan is het NVDO-lid een bruto maandsalaris als honorarium verschuldigd.

Reageer op dit artikel