nieuws

Utrechtse dakdekker krijgt lik op stuk

bouwbreed

Een Utrechtse dakdekker met drie werknemers krijgt van SFB-uosv, de uitvoeringsinstelling sociale verzekeringen, alsnog een rekening gepresenteerd voor wao-fraude en niet betaalde premies. De zaak kwam aan het licht doordat de sociale recherche in Utrecht een onderzoek naar de man was begonnen, in verband met het vermoeden van bijstandsfraude.

De dakdekker en zijn werknemers genoten wao- of bijstandsuitkeringen. In verband met de wao-uitkering heeft de sociale recherche bij het SFB geinformeerd of het bedrijf bekend was. Dat was niet het geval.

SFB-uosv heeft daarop het bedrijf onmiddellijk ingeschreven en rekenmeesters aan het werk gezet. Die berekenden wat het SFB-uosv van de dakdekker tegoed heeft. Een ruwe schatting leert dat het viertal de gemeentelijke sociale dienst en SFB-uosv zo’n 4 ton moet betalen.

Reageer op dit artikel