nieuws

Toren van Pisa.

bouwbreed

‘Bretels’ van staal vormen een onderdeel van het reddingsplan voor de Toren van Pisa. Dat meldt Technisch Weekblad in het jongste nummer. Voor 1 augustus worden op een hoogte van 22 meter rond de toren ruim honderd meter lange staalkabels met een diameter van zes tot tien centimeter aangebracht. De kabels worden geleid naar twee verankeringspunten en moeten voorkomen dat de toren omvalt tijdens de daarna volgende werkzaamheden in de ondergrond. De bodem wordt verstevigd en de vijf meter dikke muur die het fundament van de toren vormt, krijgt tien ijzeren verankeringen. Die werkzaamheden moeten het monument in zodanige staat brengen dat het weer vele eeuwen mee kan.

Technisch Weekblad, VNU Business Publications, tel.: 020-4875878

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels