nieuws

TNO onderzoekt transportcentrum

bouwbreed Premium

TNO gaat onderzoek doen naar de duurzame inrichting van het multimodaal transportcentrum (MTC) dat bij Valburg in Gelderland moet verrijzen. De Stuurgroep MTC heeft opdracht voor dit onderzoek gegeven. Het ruim een miljard kostende MTC is een samenwerkingsproject van het ministerie van Verkeer, de provincie Gelderland en het Knooppunt Arnhem-Nijmegen. Het MTC moet dienen als een overslagcomplex voor vervoer over weg, water en spoor. Het complex is het voor- en achterportaal van de Rotterdamse haven. Met het Rotterdams Havenbedrijf is al een samenwerkingsovereenkomst getekend.

TNO moet uitzoeken wat de modernste technologieen zijn om het MTC zo milieuvriendelijk mogelijk te laten functioneren. Het MTC moet volgens de plannen in 2001 klaar zijn. Het complex biedt dan direct en indirect werk aan 8000 mensen. Overigens is de Betuwelijn pas in 2005 gereed.

Reageer op dit artikel