nieuws

Sponsorcampagne Kazemattenmuseum succesvol

bouwbreed

Het ziet er naar uit dat het Kazemattenmuseum Kornwerderzand een nieuw bezoekerscentrum krijgt. De sponsorcampagne daarvoor verloopt succesvol. De benodigde f. 175.000 is al voor driekwart bijeengesprokkeld. Het bestuur van het Friese museum heeft opdracht gegeven de bouw voor te bereiden.

Het nieuwe gebouw moet ruimte bieden aan een permanente (video-)presentatie over de geschiedenis van de zeven kazematten van Kornwerderzand. Deze werden in 1932 gebouwd ter bescherming van de Afsluitdijk en deden in de meidagen van 1940 dienst als verdedigingswerk. Het kazemattenmuseum ontvangt jaarlijks tussen de tien- en vijftienduizend bezoekers, veelal schoolklassen.

De directie zou graag zien dat de kazematten de status beschermd Rijksmonument krijgen. De bovenste veertig centimeter van de muren zijn aangetast door het zoute water uit de Waddenzee.

Reageer op dit artikel