nieuws

Softwareprogramma aangepast aan gewijzigde brandnorm

bouwbreed Premium

DGMR Raadgevende Ingenieurs heeft het softwareprogramma Winfire aangepast. Dat was noodzakelijk omdat op 1 oktober 1997 de brandoverslagnorm NEN 6068 is gewijzigd. Vanaf deze datum mag worden gerekend met hogere brandruimtes (tot 5 meter). Het softwareprogramma is nu ook als koppeling aan het softwareprogramma TAC Module I van het Technisch Advies Centrum verkrijgbaar.

Winfire berekent de weerstand tegen brandoverslag, volgens de norm NEN 6068. Deze berekening is complex en moeilijk met de hand uit te voeren. In Winfire kunnen gebouwen met meerdere brandruimtes, gevels en gevelopeningen worden gemodelleerd. Daarnaast zijn vorm en temperatuur van uitslaande vlammen te bepalen, evenals de warmtestraling op een willekeurig punt.

Winfire is geschikt voor iedere standaard Windows-pc.

DGMR Raadgevende Ingenieurs BV, Arnhem, 026-3512141

Reageer op dit artikel