nieuws

Schneider mag geen curator worden

bouwbreed

Jurgen Schneider mag niet optreden als curator van zijn eigen failliete imperium. De advocaat van de gevallen Duitse bouwmagnaat wilde het leed voor zijn client verzachten door de rechtbank voor te stellen Schneider overdag betaald werk te laten verrichten. In dat geval hoefde de zwaar in opspraak geraakte vastgoedboer alleen ’s avonds in de cel.

Volgens de jurist kon Schneider zich uitermate verdienstelijk maken als curator. De raadsheer meende dat de ondernemer als enige zicht had op de voorbije gang van zaken en dus met deskundigheid het imperium kon liquideren. In zijn visie voldoet zijn client aan alle voorwaarden, zoals kennis van de markt en van onroerend goed.

De rechtbank voelt er vooralsnog weinig voor. Treedt Schneider als curator op, dan houdt dit in dat bedrijven die eerst door Schneider financieel zijn uitgekleed bij dezelfde Schneider hun vorderingen moeten indienen. Een groot aantal van die ondernemingen moest als gevolg van het eerder handelen van de bouwmagnaat zelf het faillissement aanvragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels