nieuws

Reebok ‘hub(t)’ via Maasvlakte Europa in

bouwbreed Premium

Reebok International, producent van sport- en fitnessproducten, gaat zijn Europees distributiecentrum in Rotterdam vestigen. Het nog te bouwen centrum komt op het Distripark Maasvlakte, op de punt van het westelijke havengebied in Rotterdam. De Belgische aannemer Besix vangt op zeer korte termijn aan met de realisatie.

Reebok heeft nu nog verscheidene kleinere distributiecentra op diverse plaatsen in Europa. Op de Maasvlakte krijgt het bedrijf 13,5 hectare terrein. Daar komt een distributiecentrum van 50.000 vierkante meter, dat later kan worden uitgebreid. In het najaar moet het openen. Bovendien komt er een servicecentrum van het bedrijf in het centrum van Rotterdam.

Rotterdam heeft in de slag om de grote investering Zuid-Limburg en drie Belgische steden (Luik, Genk en Tongeren) afgetroefd. Diverse regionale autoriteiten spanden zich al sinds februari vorig jaar in om Reebok binnen te halen. Bij het distributiecentrum vinden naar schatting 275 mensen werk.

Reebok is het tweede grote bedrijf dat zich vestigt op het Distripark Maasvlakte. Eerder maakte Eurofrigo al bekend er een distributiecentrum te vestigen. Ongeveer een kwart van het park (125 hectare, waarvan 90 voor bedrijfsvestiging) is nu uitgegeven.

Reageer op dit artikel