nieuws

Metselbaksteen

bouwbreed Premium

De beoordelingsrichtlijn Metselbaksteen is uitgebreid met een milieuparagraaf. Dat meldt de Stichting Instituut voor Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) te Barneveld. In de uitbreiding staat hoe kan worden aangetoond dat metselbaksteen voldoet aan de eisen van het Bouwstoffenbesluit.

Volgens ing. C.M. de Dreu, technisch directeur van IKOB, zullen producenten van bakstenen beter op hun grondstoffen moeten letten. “Het is straks niet meer mogelijk ongestraft een vliegas of afvalslib toe te voegen. Daar waren geen eisen voor, maar nu moeten baksteenproducenten er wel op gaan letten dat hun grondstoffen niet verontreinigd zijn.” De nieuwe beoordelingsrichtlijn Metselbaksteen is nog niet definitief. Wie commentaar wil leveren, kan dat doen tot 15 februari.

Reageer op dit artikel