nieuws

Liftaandrijving vraagt weinig inbouwruimte

bouwbreed

Compact en geruisloos. Deze twee eigenschappen zijn kenmerkend voor een nieuw type liftaandrijving van Flender Nederland BV.

Vooral de overbrenging, een combinatie van tractieschijf en een geintegreerde wormwiel/tandwielkast draagt bij tot een hoog effectief rendement van 95% en een groot overbrengingsbereik.

De liftaandrijving is opgebouwd uit vier componenten, waarbij een Flender Loher elektromotor van het type Luga het hart vormt. Aanbouw van andere motoren is ook mogelijk. Bij de rem-koppeling combinatie is er bovendien keuze mogelijk uit een uitvoering als trommelrem of als schijfrem. In de overbrenging zijn de karakteristieken terug te vinden van een snel lopende wormoverbrenging aan de ingaande zijde, en een langzaam lopende rechte tandwieloverbrenging aan de uitgaande kant. Deze uitgaande as en de lagering hebben een zodanige afmeting dat de tractieschijf zonder buitenlager is te monteren.

Flender liftaandrijving. De nieuwe aandrijflijn is opgezet voor nominale lasten van 500 tot 2500 kg en kooisnelheden van 0,63 tot en met 2,5 meter per seconde.

Reageer op dit artikel