nieuws

Klaptafel centraal op innovatie-expositie Bouwvakbeurs Zuidlaren

bouwbreed Premium

Tijdens de Bouwvakbeurs Zuidlaren waren in een speciaal ingerichte expositieruimte alle nominaties te zien van de Aannemer Innovatie Prijs 1998. Het was voor de derde maal dat deze prijsvraag werd uitgeschreven en waarvoor in totaal 13 inzendingen waren genomineerd.

Prijswinnaar was dit jaar Plegt-Vos Wonen BV uit Langeveen met een door dit bedrijf ontwikkelde klaptafelsteiger. Kenmerkend voor dit steigersysteem is de snelheid en eenvoud waarmee de woning rondom in de steigers is te zetten, en de geringe ruimte die de constructie bij vervoer op de vrachtwagen en bij opslag inneemt. Vooral de werkveiligheid is hier een belangrijk punt. Kernpunt van dit steigersysteem is het gebruik van, met de kraan, op elkaar te plaatsen tafelconstructies, waarvan de poten met een veerconstructie snel zijn in- en uit te klappen. (vergelijkbaar met een behangtafel). Op deze wijze is een woning in enkele uren rondom voorzien van een steiger waarop de steenpakketten zijn te plaatsen. De klaptafel doet daarbij dienst als opperplatform. Het werkplatform hangt als een lift aan het opperplatform en wordt met een handlier langs de gestapelde klaptafels en het metselwerk opgetrokken.

Reageer op dit artikel