nieuws

Klacht over reclame voor Flexa Zijdeglans

bouwbreed

De Bouw- en Houtbond FNV en de Stichting Natuur en Milieu hebben een klacht ingediend bij de Reclamecodecommissie tegen de tv-reclame voor Flexa Zijdeglansverf van Akzo Nobel.

De organisaties vinden de reclame misleidend, omdat de indruk wordt gewekt dat de verf volkomen onschuldig en onschadelijk is. In werkelijkheid bevat het product 34 procent organische oplosmiddelen, zoals blijkt uit de productinformatie op het verfblik. Deze oplosmiddelen kunnen de ‘schildersziekte’ OPS veroorzaken, dragen bij aan zomer-smog en veroorzaken bodemvervuiling.

Akzo Nobel, die enkele maanden geleden van de FNV-bond ook al het verzoek kreeg de reclame te beeindigen, vindt het spotje absoluut niet misleidend. “Deze verf, mits gebruikt volgens de voorschriften die ook op de verfpot staan, is absoluut veilig. Het is geen opleidingsvideo voor de doe-het-zelver of schilder. Er wordt, op een juiste manier, reclame gemaakt voor verf in het algemeen en Flexa in het bijzonder”, aldus een woordvoerder van het concern.

De Reclamecodecommissie doet waarschijnlijk over drie weken uitspraak.

Reageer op dit artikel