nieuws

Kerk Hilversum biedt stukjes raam ter adoptie aan

bouwbreed

Om de laatste restauratiefase, het herstel van de gebrandschilderde ramen, te bekostigen heeft de Onze Lieve Vrouwekerk in Hilversum hulp ingeroepen van haar parochianen. Voor een bedrag van honderd gulden kunnen ze een stukje raam adopteren. De kerk hoopt met de actie vier ton op tafel te krijgen.

Met de restauratie is volgens H.F. Hardeman een bedrag van f. 1,7 miljoen gemoeid. “We krijgen f. 1,2 miljoen subsidie. De rest moeten we zelf ophoesten”. De afgelopen jaren zijn de torens en de voorgevel van de kerk al gerestaureerd.

Nu zijn de 38 ramen aan de beurt. “Ze dateren van net na de eeuwwisseling”, legt Hardeman uit. “De ijzeren staven waarmee de glaspanelen met elkaar zijn verbonden, zijn gaan roesten. Die moeten vervangen worden.”

Mede vanwege de fraaie ramen kwam de Onze Lieve Vrouwekerk in 1985 op de rijksmonumentenlijst te staan. Ze zijn in de ateliers van F. Nicolas en M. Weiss vervaardigd, en verbeelden het leven van Maria.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels