nieuws

Jorritsma krijgt jaar voor nieuw besluit Beek

bouwbreed

Minister Jorritsma krijgt van de Raad van State een jaar de tijd om een nieuw besluit te nemen over de bezwaren tegen de uitbreiding van Maastricht-Aachen Airport. Jorritsma besloot tot uitbreiding van de luchthaven, bekend als vliegveld Beek, met een oostwestbaan.

Tegen dit aanlegbesluit kwamen veel bezwaren, maar de minister wees deze van de hand. Daar ontbrak de wettelijke grondslag voor. Vervolgens tekenden de bezwaarmakers protest aan bij de Raad van State.

Een woordvoerster van de minister verklaarde: “De gevolgen lijken te overzien en de aanleg van de oostwestbaan is niet van de baan. De procedure over de bezwaren moet over. Dat betekent wel dat alle betrokkenen langer in onzekerheid verkeren.”

Ook moet Jorritsma een besluit nemen over een compensatieregeling voor de geleden geluidsoverlast van de noordzuidbaan. Dat kan veel geld kosten, aldus de woordvoerster, omdat de schaderegeling gaat gelden met een terugwerkende kracht vanaf 1978. Hoeveel geld daarmee is gemoeid is, valt op dit moment niet te overzien. Ook is niet te zeggen hoe lang de vertraging gaat duren.

Reageer op dit artikel