nieuws

Jarige Job knapt Hofvijver op

bouwbreed

De gemeente Den Haag begint deze week met het uitbaggeren van de Hofvijver. Maandag is een begin gemaakt met de voorbereidingen. Het slib in de vijver, afkomstig uit het afvoerkanaal van het waterschap Delftland, is zwaar verontreinigd met zware metalen als zink en lood.

In totaal wordt er meer dan 7000 kubieke meter slib verwijderd. De vijver wordt 1,50 meter diep, 80 centimeter meer dan nu. Het slib wordt naar de derde Merwedehaven in Dordrecht gebracht waar het gedroogd en gezeefd wordt. Eigenlijk zou de vijver pas in 2000 uitgebaggerd worden, maar in het kader van 750 jaar Den Haag krijgt het water dit jaar al een schoonmaakbeurt. Als alles goed gaat, is de klus over vier weken geklaard. De kosten bedragen ongeveer f. 1,5 miljoen.

Reageer op dit artikel