nieuws

Het Houtblad BV-Almere

bouwbreed Premium

Nederland importeert slechts een klein gedeelte van zijn houtbehoefte uit Brazilie. Door het ontbreken van betrouwbare CBS-cijfers varieren de schattingen voor de afgelopen twee jaar tussen de 20.000 en 40.000 kubieke meter, zo schrijft het Houtblad in de uitgave van januari. De totale Braziliaanse houtexport bedraagt 572.000 kubieke meter per jaar. De belangrijkste afnemers van naaldhout zijn Venezuela en het Verenigd Koninkrijk. Samen nemen deze landen 40% voor hun rekening. De in Nederland gebruikte Braziliaanse houtsoorten zijn: sapupira voor meubels en kozijnen, jatoba voor parket, angelim vermelho voor in de waterbouw en massaranduba voor in buitentoepassingen. Houthandel A. van den Berg in Nieuwerbrug levert al enige maanden Braziliaanse houtsoorten met FSC-keurmerk.

Het Houtblad BV-Almere, 036-5327331

Reageer op dit artikel