nieuws

HBG loopt weg en eist schadevergoeding

bouwbreed

Hollandsche Beton Groep (HBG) bijt van zich af. Van de gemeente Rotterdam wil men geld vanwege het bezoek van Clinton en in Amerika is men van een werk weggelopen.

Als gevolg van het bliksembezoek van president Clinton aan de Maasstad moest HBM/Ergon de bouwactiviteiten staken aan de nieuwe cruiseterminal op de Wilhelminapier. Door deze werkonderbreking werd het werk te laat opgeleverd. De schadeclaim van f. 85.000 is ingediend bij de gemeente en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam wil deze kosten wel dragen.

Flatiron Structures is weggelopen bij de bouw van een brug over de Mississippi River. De Amerikaanse bruggenspecialist van Wayss en Freytag, in handen van HBG, vertrok na onenigheid met de opdrachtgever, Missoure Dept. of Transportation. Er is een dispuut over de condities van de grond en over de seismische methode om de belasting van de brugfundering vast te stellen. De opdrachtgever moet nu naar een nieuwe aannemer zoeken. Door de affaire loopt de bouw een vertraging op van een jaar.

Reageer op dit artikel