nieuws

Handelaren kopen elektriciteitscentrale

bouwbreed Premium

De elektriciteitscentrale van Hengelo is gekocht door de machinehandelaar Jan-Hendrik Pongers sr. uit Rijssen en zijn compagnon Staman uit Holten, handelaar in tweedehands bussen. De zakenlieden gaan het gebouw van de IJsselcentrale slopen, de gasturbine-installatie verkopen en het bedrijfsterrein van 1,2 hectare doorverkopen.

Over de verkoopprijs doen Pongers en de elektriciteitsmaatschappij geen mededeling. De nieuwe eigenaren mogen de gasturbine-installatie alleen buiten de Europese Unie weer in werking (laten) stellen. “Er is animo in Rusland, Pakistan, Chili en Peru”, zegt Pongers. “Maar het zal nog zeker een maand duren voordat we zaken kunnen doen”.

De Hengelose elektriciteitscentrale was ooit de modernste gasgestookte centrale van ons land. De installatie kan een stad van tachtigduizend inwoners van stroom voorzien.

Reageer op dit artikel