nieuws

Grote show Vermeer op Bauma

bouwbreed

Vermeer heeft dit jaar een grotere stand op de Bauma dan ooit tevoren. In deze stand presenteert Vermeer een uitgebreide selectie van sleufloze machines, machines voor de groenvoorziening, sleuvengravers zowel op rupsonderwerk als mobiel, Navigator gestuurde boorinstallaties en Hammerhead Moles.

Van Vermeers nieuwste Commander sleuvengrote showgravers op rupswerk zullen er twee te zien zijn: de T-758 en de T-955. De T-955 is momenteel een van de grootste sleuvengravers in de Vermeer-reeks. De machine is uitgerust om te graven in rotsachtige materialen. De onafhankelijk aangedreven rupsbanden maken counter-rotatie mogelijk. Daarnaast is deze machine uitgerust met een ROM(Rollover Module)-cabine ter bescherming van de machinist. De T-758 is de zwaarste ‘sliding offset’ machine in zijn klasse. Beide machines zijn uitgerust met Vermeers TEC 2000.2 elektronisch stuursysteem, dat het graafproces automatisch regelt. Hierdoor is de machine gemakkelijker te bedienen en wordt de productie verhoogd.

Navigator

Ook de nieuwste aanwinsten in Vermeers reeks Navigator gestuurde boorinstallaties zullen te zien zijn, waaronder de kleinste Navigators: de D7 x 11a en D16 x 20. Beide machines zijn speciaal ontworpen voor projecten in stedelijke gebieden. Ze zijn compact, sterk en gemakkelijk te manoeuvreren.

De onlangs verbeterde D50 x 100a is speciaal ontwikkeld voor het installeren van buizen met een grote diameter over lange afstanden. Hij is daarom inzetbaar voor rioleringsprojecten en projecten waarbij een rivier moet worden ‘overgestoken’. Deze machine kan werken in zware grondsoorten met hard organisch materiaal. De machine is leverbaar met het door Vermeer ontwikkelde NAVTEC computergestuurd besturingssysteem.

Hammerhead

Naast dit boor- en graafgeweld presenteert Vermeer een selectie uit de uitgebreide reeks Hammerhead Mole pneumatische grondraketten. Deze zijn geschikt voor het breken, rammen en trekken van buizen. Daarnaast treft de bezoeker de nieuwe Hydroburst en Portaburst systemen aan, die zijn ontwikkeld voor het installeren van polyethyleen buizen met een kleine diameter.

Op de komende Bauma presenteert Vermeer onder meer de T-955 Commander. Het is momenteel een van de grootste sleuvengravers op rupsonderwerk van het bedrijf.

Reageer op dit artikel