nieuws

Geen asbest in Arnhemse wijk na brand school

bouwbreed

In de Arnhemse wijk De Laar is geen asbest neergedwarreld na de brand die maandagmorgen basisschool De Laarhorst in de as legde. Dat blijkt uit metingen van een gespecialiseerd bedrijf. De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld om vragen van verontruste wijkbewoners te beantwoorden.

De brandweer belde maandagmorgen rond vier uur bewoners van de wijk uit bed met de mededeling dat zij ramen en deuren moesten sluiten en ventilatiesystemen moesten uitschakelen. De brandweer vreesde dat de harde wind asbest van eternietplaten in het semi-permanente gebouw zou verspreiden door de wijk.

De wijkbewoners kregen maandagmorgen in alle vroegte een brief met uitleg in de bus. Volgens een woordvoerder van de politie was de nachtelijke waarschuwing niet overbodig. Door de brand ontwikkelde zich namelijk ook een dikke rook die anders in alle woningen zou zijn doorgedrongen.

De technische recherche van de politie en de brandweer zijn begonnen met een onderzoek naar de oorzaak. Brandstichting is niet uitgesloten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels