nieuws

Fuserende Jaarbeurs en RAI hebben grote investeringsplannen

bouwbreed Premium

Zowel de Amsterdamse RAI als de Utrechtse Jaarbeurs staat voor grote investeringen, juist op een moment dat beide organisaties te kennen hebben gegeven op een fusie aan te sturen.

Zo wil de RAI tot 2005 ongeveer f. 800 miljoen steken in uitbreiding en verbetering van de accommodatie in Amsterdam en Maastricht (MECC). De Jaarbeurs heeft grote expansieplannen in het kader van het Utrecht Centrumproject. Hiermee is een bedrag gemoeid van rond de f. 1 miljard.

De beoogde fusie staat deze investeringen overigens niet in de weg. De fusie is er juist op gericht om te komen tot een versnelde groei en een sterkere positie van Nederland als beurs-, tentoonstellings- en congresland. Gezamenlijk streven de partners naar een omzet van f. 1 miljard. Nu heeft de Jaarbeurs een omzet van f. 207 miljoen en de RAI van f. 345 miljoen.

Reageer op dit artikel