nieuws

De SVB timmert aan de weg

bouwbreed

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) wil voor het jaar 2000 een nieuwe vestiging in de gemeente Zaanstad openen. Ook in Groningen moet voor het eind van deze eeuw een nieuw bedrijfspand klaar zijn. Met deze twee projecten zijn tientallen miljoenen guldens gemoeid.

In samenwerking met OBAN Projectontwikkeling wordt een pand in Zaanstad ontwikkeld. Het kantoorgebouw, met een vloeroppervlak van circa 8250 m2, wordt gebouwd op de hoek van de Stationsstraat en de Provinciale weg. Op de begane grond zal ruimte worden gereserveerd voor de SVB-winkel en commerciele doeleinden. Als architect voor deze opdracht is prof. ir. P. de Bruijn van de Architecten Cie. te Amsterdam aangetrokken. De Bruijn heeft onder meer de nieuwbouw van de Tweede Kamer ontworpen. De kosten van de nieuwbouw bedragen meer dan f. 10 miljoen.

Ook in Groningen wil de SVB een nieuw kantoor laten bouwen. De projectontwikkelaar Amstelland Vastgoed BV gaat er een nieuw pand neerzetten van circa 7200 m2 bruto vloeroppervlak. De locatie ligt vlak bij de Emmasingel, en wordt aangeduid als Cascade II. Het andere deel, Cascade I, ligt ernaast en is inmiddels voltooid. Behalve het SVB-gebouw wordt ook 6200 m2 kantoorruimte gebouwd voor de verhuur. Ook komt er een woontoren van zestig meter hoog met 65 koopappartementen. De gemeente Groningen heeft ir.

A. Bonnema uit Hardegarijp voorgesteld als architect. Vanuit het nieuwe gebouw gaat de SVB de dienstverlening verzorgen in heel Noord-Nederland. De bouw van dit omvangrijke project begint dit jaar en de kosten bedragen ook hier meer dan f. 10 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels